Mevis Coaching is ontstaan vanuit mijn gedrevenheid om mensen te helpen, begeleiden en adviseren, die voor belangrijke keuzes in hun leven staan. Affiniteit met jongeren is altijd een leidende factor geweest gedurende mijn loopbaan. Vanuit de motivatie met jongeren te werken, heb ik een opleiding gevolgd tot Docent Nederlands. Vervolgens ben ik gaan werken voor jongerenprogramma’s in de mediabranche. Vanuit deze functie ben ik doorgegroeid naar coachend leidinggevende van een afdeling. Advies, begeleiding en samen naar goede oplossingen zoeken was leidend in deze functie.

Om mijn wens jongeren en volwassenen te coachen verder vorm te geven, ben ik opleidingen gaan volgen die daarbij aansluiten. Na het afronden van de opleiding Loopbaancoaching en twee opleidingen Studiekeuzecoaching, heb ik mij gespecialiseerd in het coachen van jongeren en volwassenen die voor een keuze staan wat betreft studie of ander werk. In 2015 ben ik afgestudeerd als Studiekeuzecoach. Ik richt mij onder de naam Mevis Coaching volledig op de specialisatie studiekeuzecoaching.

De afgelopen jaren heb ik door een puur persoonlijke benadering, doelgerichte gesprekken en het uitvoeren van praktische oefeningen veel jongeren, en  ook ouderen, geholpen met het kiezen van een studierichting. Je kunt bij mij terecht voor een persoonlijk en praktisch advies, ongeacht je leeftijd, onderwijsniveau, specifieke gedragskenmerken of vakgebied. Samen vinden we de juiste studierichting voor jou!

Reviews:

Sarah, 19 jaar Mbo 4

Het contact met Esmeralda was heel fijn. Ik merkte al vanaf moment 1 dat wij een leuke klik hadden, heel gezellig en oprecht. Ook vind ik het erg jammer dat het maar 4 weken waren, had graag nog verder willen kletsen. Niet alleen maar over mijn studie maar in het algemeen. Ik vond het een hele leuke methode, heel speels en leerzaam. Ik heb erg genoten van de opdrachten die ik moest doen. Soms was het erg moeilijk kiezen, maar vond het heel leuk om het op deze manier te ontdekken.

Het traject heeft me zeker geholpen. Ik kwam bij jou voor advies omdat ik door het bomen het bos niet meer zag, zoveel keuzes en zoveel verschillende scholen. Nu ik bij jou een traject heb gevolgd van 4 weken weet ik wat mijn specifieke lijstje gaat zijn waar ik uit kan gaan kiezen. Het traject is zeker aan te raden. Mensen die net als ik het overzicht willen of andere die het misschien helemaal niet weten welke richtingen zij op moeten gaan, dan ben je bij esmeralda aan het goede adres. Door middel van kaartjes kon ik goed een beeld krijgen van wat ik nou wil en wat ook helemaal niet. Zeker voor beelddenkers net als ik werkt Esmeralda erg goed.”

Sander, 23 jaar, Havo

“Het contact was prettig en ik had direct het gevoel dat ik goed begrepen werd. De methodieken die we tijdens de gesprekken hebben gebruikt, zorgde ervoor dat ik zelf meer inzicht kreeg in waar mijn interesses lagen. Met dank aan dit traject heb ik nu een aantal studies gevonden waar ik anders misschien niet eens aan gedacht had. Ik zou Mevis Coaching zeker aanraden als je niet meer weet waar je naar zoekt in een studie, omdat het mij ontzettend op weg geholpen heeft met het vinden van opties waar ik mee aan de slag kan.”

Anna, 18 jaar, Vwo

“Esmeralda was heel vriendelijk en begreep wat je vertelde. Ik vond het prettig dat Esmeralda via verschillende “spelletjes” je keuzes liet zien en maken over de toekomst. Zo leer je steeds beter je eigen wil kennen. Ik vond het wel lastig om mij specifieke aspecten van mijn jeugd te herinneren en dit te plaatsen in het doel van deze coaching. Ik heb nu een helderder toekomstperspectief en ben zekerder van wat ik wil gaan doen. Ik zou Mevis Coaching aanraden omdat het een andere manier van het benaderen van je toekomst is en dat heel prettig kan werken.”

Liesbeth 40 jaar, Vwo en Preventieassistente Tandheelkunde

“Esmeralda vatte mijn voor en nadelen goed samen, zodat we verder konden met het uitfilteren van studies. Setting, materiaal en snelheid van reactieverslagen waren optimaal. De keuze tussen deeltijdstudies zijn helaas beperkt. Ik ben afgestapt van mijn originele idee van de studie logopedie en er zijn andere opleidingen voor in de plaats gekomen. Het is nu een kwestie van keuze maken in de lengte van de studie. Het traject geeft een goed beeld wie je bent en wat bij je past.”

Delano, 23 jaar, Mbo 4

“Ik heb het contact ervaren als zeer prettig en fijn. Tijdens de gesprekken voelde ik me open genoeg om vrij uit te spreken en begreep ze mij. De methodieken waren verhelderend en heeft mij geholpen met een beeld van mezelf te scheppen. De gesprekken waren goed. Onbewust wist ik al goed wat ik wilde. Esmeralda heeft mij gestimuleerd dit zelf te herontdekken en te motiveren hier volledig voor te gaan.  Esmeralda zit er écht voor ‘jou’ en zoekt actief met je mee naar opleidingen en je passies. De afspraken zelf waren heel open en vrij om jezelf te ontdekken.”

Kiki, 19 jaar, Mbo 4

“Het was heel erg fijn! Ze is erg makkelijk om mee te praten. Ik vond de gebruikte methodieken interessant en ook erg leuk om te doen. Dingen zijn nu meer duidelijker en overzichtelijker. Esmeralda is gewoon erg fijn en makkelijk om mee te werken en te praten, en ze helpt je op een zinvolle manier.”

Marya, 23 jaar, Mbo

Ik heb het met Esmeralda fijn ervaren. Ze was duidelijk en bood een luisterend oor aan. Ik vond de methodieken en gesprekken handig en je werd intellectueel geprikkeld. Ik ben erachter gekomen waar mijn interesses echt in zitten.Ik zou Mevis Coaching wel aanraden aan anderen. Dit traject heeft mij geholpen om erachter te komen in welke richting ik een opleiding moet gaan kiezen.” 

Jelmer, 18 jaar, Mbo

“Het was fijn, ze luistert goed naar je en is rustig. De opdrachten met kaartjes zijn duidelijk en overzichtelijk. Ook het gesprek over je jeugd was leuk en goed om te doen. Het heeft ook een eigen inzicht wat ik al had extra onderbouwd en bekrachtigd. Ook de manier van leren werd mij duidelijker door het traject. Esmeralda is prettig om mee te werken. Ze is helder en duidelijk. En op welk niveau je ook zit, er is altijd een oplossing en dus een richting voor je!”

Jesse 20 jaar, Veva

“Esmeralda luistert goed naar je dat vond ik erg prettig. Ze laat je diep denken over de vragen en vraagt er over door. Het was soms lastig om een nauwkeurige keuze te maken uit alle plaatjes. Vooral om je eigen eigenschappen uit te kiezen, maar daardoor krijg je wel een helder beeld van jezelf. Ik raad dit zeker aan voor die vele mensen die niet zeker weten wat ze in de toekomst willen gaan doen. Ik heb mij aangemeld bij 2 open dagen en maak vanuit daar mijn keuze.  Medewerker evenementenorganisatie & Leisure en hospitality”

Jessie 22 jaar, Havo
Het contact met Esmeralda was prettig. Ik vond dat de gesprekken genoeg diepgang hadden. Er werden vragen gesteld over hoe ik in mijn jeugd was en functioneerde, hier denk je niet dagelijks over na. Maar dit zorgt er wel voor dat er enthousiasme bovenkomt voor de dingen waar je plezier uithaalt. Vanuit dit stuk werd er verder gekeken naar mijn persoonlijkheid en persoonlijke waardes, door middel van gesprek maar ook kaartjes leggen. Ik kreeg het idee dat ik voldoende gestuurd werd. Ik heb meer inzichten in mezelf gekregen. Ik merkte ook dat het fijn was om met iemand te praten die wat verder van mij afstaat. En het heeft mij zelfvertrouwen gegeven in het maken van mijn keuze!  Esmeralda is iemand die met passie je verder wil helpen in het maken van een belangrijke keuze. “