Mevis Coaching is ontstaan vanuit mijn gedrevenheid om mensen te helpen, begeleiden en adviseren, die voor belangrijke keuzes in hun leven staan. Affiniteit met jongeren is altijd een leidende factor geweest gedurende mijn loopbaan. Mijn achtergrond is divers. Ik heb een opleiding tot Docent Nederlands gevolgd, waarbij het werken met en begeleiden van jongeren centraal stond. Vervolgens ben ik gaan werken voor jongerenprogramma’s in de mediabranche. Vanuit deze functie ben ik doorgegroeid naar coachend leidinggevende van een afdeling. Advies, begeleiding en samen naar goede oplossingen zoeken was leidend in deze functie.

Om mijn wens jongeren te coachen verder vorm te geven, ben ik opleidingen gaan volgen die daarbij aansluiten. Na het afronden van de opleiding Loopbaancoaching en twee opleidingen  Studiekeuzecoaching  heb ik mij gespecialiseerd in het coachen van jongvolwassenen die voor een profiel of studiekeuze staan. In 2015 ben ik afgestudeerd als Studiekeuzecoach en ik richt mij nu onder de naam Mevis Coaching volledig op deze specialisatie. Door een puur persoonlijke benadering, doelgerichte gesprekken en het uitvoeren van praktische oefeningen, kijk ik samen met jou welke studierichting het beste bij je past. Je wordt bij Mevis Coaching actief meegenomen in het zoeken naar en het vinden van de juiste richting of studiekeuze voor jou!

Reviews:

Marya, 23 jaar, Mbo

Ik heb het met Esmeralda fijn ervaren. Ze was duidelijk en bood een luisterend oor aan. Ik vond de methodieken en gesprekken handig en je werd intellectueel geprikkeld. Ik ben erachter gekomen waar mijn interesses echt in zitten.Ik zou Mevis Coaching wel aanraden aan anderen. Dit traject heeft mij geholpen om erachter te komen in welke richting ik een opleiding moet gaan kiezen.” 

Jelmer, 18 jaar, Mbo

“Het was fijn, ze luistert goed naar je en is rustig. De opdrachten met kaartjes zijn duidelijk en overzichtelijk. Ook het gesprek over je jeugd was leuk en goed om te doen. Het heeft ook een eigen inzicht wat ik al had extra onderbouwd en bekrachtigd. Ook de manier van leren werd mij duidelijker door het traject. Esmeralda is prettig om mee te werken. Ze is helder en duidelijk. En op welk niveau je ook zit, er is altijd een oplossing en dus een richting voor je!”

Sander, 23 jaar, Havo

“Het contact was prettig en ik had direct het gevoel dat ik goed begrepen werd. De methodieken die we tijdens de gesprekken hebben gebruikt, zorgde ervoor dat ik zelf meer inzicht kreeg in waar mijn interesses lagen. Met dank aan dit traject heb ik nu een aantal studies gevonden waar ik anders misschien niet eens aan gedacht had. Ik zou Mevis Coaching zeker aanraden als je niet meer weet waar je naar zoekt in een studie, omdat het mij ontzettend op weg geholpen heeft met het vinden van opties waar ik mee aan de slag kan.”

Jesse 20 jaar, Veva

“Esmeralda luistert goed naar je dat vond ik erg prettig. Ze laat je diep denken over de vragen en vraagt er over door. Het was soms lastig om een nauwkeurige keuze te maken uit alle plaatjes. Vooral om je eigen eigenschappen uit te kiezen, maar daardoor krijg je wel een helder beeld van jezelf. Ik raad dit zeker aan voor die vele mensen die niet zeker weten wat ze in de toekomst willen gaan doen. Ik heb mij aangemeld bij 2 open dagen en maak vanuit daar mijn keuze.  Medewerker evenementenorganisatie & Leisure en hospitality”

 
Liesbeth 40 jaar, Vwo en Preventieassistente Tandheelkunde

“Esmeralda vatte mijn voor en nadelen goed samen, zodat we verder konden met het uitfilteren van studies. Setting, materiaal en snelheid van reactieverslagen waren optimaal. De keuze tussen deeltijdstudies zijn helaas beperkt. Ik ben afgestapt van mijn originele idee van de studie logopedie en er zijn andere opleidingen voor in de plaats gekomen. Het is nu een kwestie van keuze maken in de lengte van de studie. Het traject geeft een goed beeld wie je bent en wat bij je past.”

Jessie 22 jaar, Havo

Het contact met Esmeralda was prettig. Ik vond dat de gesprekken genoeg diepgang hadden. Er werden vragen gesteld over hoe ik in mijn jeugd was en functioneerde, hier denk je niet dagelijks over na. Maar dit zorgt er wel voor dat er enthousiasme bovenkomt voor de dingen waar je plezier uithaalt. Vanuit dit stuk werd er verder gekeken naar mijn persoonlijkheid en persoonlijke waardes, door middel van gesprek maar ook kaartjes leggen. Ik kreeg het idee dat ik voldoende gestuurd werd. Ik heb meer inzichten in mezelf gekregen. Ik merkte ook dat het fijn was om met iemand te praten die wat verder van mij afstaat. En het heeft mij zelfvertrouwen gegeven in het maken van mijn keuze!  Esmeralda is iemand die met passie je verder wil helpen in het maken van een belangrijke keuze. “
 
 Anna, 18 jaar, Vwo

“Esmeralda was heel vriendelijk en begreep wat je vertelde. Ik vond het prettig dat Esmeralda via verschillende “spelletjes” je keuzes liet zien en maken over de toekomst. Zo leer je steeds beter je eigen wil kennen. Ik vond het wel lastig om mij specifieke aspecten van mijn jeugd te herinneren en dit te plaatsen in het doel van deze coaching. Ik heb nu een helderder toekomstperspectief en ben zekerder van wat ik wil gaan doen. Ik zou Mevis Coaching aanraden omdat het een andere manier van het benaderen van je toekomst is en dat heel prettig kan werken.”